söndag 20 oktober 2019

skytten - Jonas MoströmI Skytten av Jonas Moström så möter vi Nathalie Svensson igen. Hon är psykiatriker vid akademiska sjukhuset i Uppsala och hjälper polisen som profilerare. När romanen börjar så befinner sig Nathalie mitt i ett dilemma, hennes mammas lever har stora skador från alkoholmissbruket och hon behöver en transplantation. Den som passar som givare är Nathalie, samtidigt som chansen finns att rädda sin mamma så utsätter hon sig själv för en stor risk. Det är ett svårt beslut och hon pratar igenom allt med sin poliskollega Johan, han är en god lyssnare. När de båda stannar till utanför sjukhuset så blir de vittnen till att transplantationskirurgen Isabella kallblodigt skjuts av maskerade män.

Nathalie och Johan kastas in i utredningen och de försöker att hålla sin relation på vänskapsnivå. Mellan dem finns ett band som stärkts under de fall som de samarbetat om innan, Johan har små barn hemma och han slits mellan familjen och känslorna för Nathalie. Fallet breder snart ut sig och tar all tid, beslutet om att hjälpa sin mamma eller läggs på vänt.

Jonas Moströms deckarserie är en lättlyssnad svensk deckare som passar väldigt bra att ha på när man pysslar med annat, jag lyssnade på boken under tiden som jag städade och röjde igår och det var ett perfekt sällskap. Lagom komplicerad intrig och den aviga Nathalie lär man känna allt mer. Jag ser fram emot att lyssna vidare på nästa del!

Hitta boken på närmsta bibliotek, på en ljudbokstjänst eller använd Omnible för att hitta bästa pris.

2 kommentarer:

  1. Moström blir bättre och bättre och serien om Nathalie börjar bli en favorit.

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!