onsdag 24 oktober 2012

FN-dagsfika


Trädet dignar av äpplen och sötsuget sätter in - då passar en äppeltosca bra. Superlätt att få till och supergod.

Receptet räcker till en liten långpanna - ca 20 bitar. Ugn 200 grader.

kakan:
1 ägg vispas med 2 dl strösocker, sikta sedan i 4 dl vetemjöl, 2 msk bakpulver. Vänd ner 1 1/2 dl mjölk, 100 g smält smör och riv i 3 skalade mellanstora äpplen (gärna röda). Blanda varsamt och häll i ströad form- Grädda ca 15 minuter. Gör under tiden

toscasmeten:
Smält 50 g smör i en kastrull, rör i 2 dl cocos, 4 msk vispgräde, 1 dl strösocker och 1/2 dl sirap. Sjud några minuter.

När kakan är nästan färdiggräddad, efter sådär 15 minuter, ta ut den ur ugnen och häll over toscan. Grädda tills knäckig. Skär upp i rutor när ljummen. Njut av kombon äpplen, cocos och knäck!

6 kommentarer:

  1. Jag är lättfrestad som du vet. Sätter igång och bakar bums. Stora O älskar ju toscakaka, så kombinationen med äpple och kokos blir säkert en höjdare fram på kvällskvisten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mitt bak var till arbetskamraterna. Liten ruta blir det till M också...

      Radera
  2. Mmm, det låter verkligen gott! Jag gjorde min mormors tosca häromdagen. Nästa gång får det bli med äpplen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Egentligen gillar jag mandeltosca bäst av allt men det får man inte bjuda på jobbet pga allergi. Då funkar cocos bra!

      Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!