torsdag 3 september 2015

Tiden läker inga sår - en välskriven feelgoodare


Dorotea, Maggan och Ethel var i sin ungdom de bästa av vänner. De bodde alla i Mölle och uppväxten under 50- och tidigt 60-tal var fylld av gemensamma äventyr. De bildade en så stark trojka att till synes ingen eller inget kunde rubba deras vänskap, trots det så bryter de abrubt med varandra. Vad hände då en gång för så många år sedan?  Mötesplatsen för de unga kvinnorna var stugan uppe på berget, ovanför havet och det är i den stugan de möts mer än 40 år senare. Dorotea har skickat ett brev och bett sina gamla vänner att komma. hon har något hon vill tala med dem om.

Så börjar den här svenska relationsromanen som berättar tre kvinnors liv med vänskap, sorger och bekymmer och som titeln antyder så är det inte så enkelt att tiden alltid läker alla sår. Där finns händelser i kvinnornas liv som har påverkat dem så starkt att de styrt deras livsval, där finns hemligheter som förträngts för att man ska kunna leva vidare. Under bokens gång så får man lära känna de här kvinnorna och deras familjer och jag tycker att det är en både charmig och välskriven feelgoodare. Som alla bra böcker i den genren så finns där rejäl svärta som fond och det gör boken extra läsvärd.

Caroline Säfstrand kommer till mässan senare i september och berättar om sin bok Tiden läker inga sårKolla in monterprogrammet.

2 kommentarer:

  1. Jag har läst drygt halva hennes första bok Om du bara visste. Bygger på samma typ av upplägg och är välskriven även den tycker jag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mysigt och avkopplande. Perfekt efter stressig dag.

      Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!