lördag 4 juni 2016

blindgång - åter till Larvik

Blindgång är den alldeles nyutkomna deckaren i serien om William Wisting, kriminalkommisarie i Larvik. Han är aningen frustrerad för aldrig innan har han haft ett försvinnande på sitt bord som fortfarande är olöst efter mer än ett halvår. Jens Hummel, taxichaufför försvann en nyårsnatt och har ännu inte hittats. Undersökningen har gått i stå och inte heller kärlekslivet är vidare lyckat.

Tillbaka till Larvik har också Williams dotter Line, ensamstående blivande mamma, flyttat. Hennes hektiska liv på kvällstidningen i Oslo var svårt att fortsätta när hon snart har ett litet barn att ta hand om. William gläder sig åt det nya lilla barnet men oroar sig för att Line är ensam, när Line träffar en väninna som också har barn så känns det genast bättre. Sofie har ärvt ett stort gammalt hus efter sin morfar och i husets källare står ett stort kassaskåp som inte går att öppna, vad kan finnas däri? Har det med morfaderns skumraskaffärer att göra? De båda väninnorna bestämmer sig för att anlita en låssmed.

Så drar då den här polisdeckaren igång och jag är så nöjd, så nöjd. Jag är mycket förtjust i Jörn Lier Horsts lite gammaldags böcker. Det är hederligt polisarbete, lite lagom med privatliv och en spännande historia som inte innehåller överdrivet med våld. Något pratiga, lite långsamma och ibland övertydliga är böckerna men det gör ingenting eftersom William Wisting är sympatisk och en man som är lätt att tycka om. Jag skulle gärna se den här serien som TV-serie, den skulle vara perfekt!

1 kommentar:

  1. Gillar också den här serien och ska snart sätta tänderna i den här :)

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!