söndag 2 april 2017

tema Sydkusten avslutas med Köpenhamn bakom portarnaHar man lust på att upptäcka Köpenhamn på ett nytt sätt så ska man förbereda sig genom att läsa den fina Köpenhamn bakom portarna. Jag fick den tillsänd mig från förlaget och det var perfekt läsning innan mitt Köpenhamnsbesök i helgen. Jag säger innan, för det är en rejält tung bok så det är inte att tänka på att ta den med på vandring i staden. Isabel Andersson guidar oss genom stadens historia med hjälp av både spännande text och vackra bilder. Det är stadens bebyggelse som är i fokus men som alltid när man kikar på byggnader så handlar det då också om människornas liv och sysslor i husen och på gårdarna.  På vår promenad genom staden igår så såg vi flera av de portar in till gömda gårdar och trädgårdar som beskrivs så fint i boken men ingen av dem var öppen och vi vågade inte känna på dem för att se om det gick att gå in. Kanske var vi onödigt försiktiga? 

Oavsett om man verkligen tar en tur till Köpenhamn eller inte så är det här en bok helt i min smak, vackra bilder och informativa texter som samtidigt är personliga. Historia beskriven genom byggnader, dörrar och gårdar. Riktigt fint!

2 kommentarer:

  1. Fick också den vackra boken och är väldigt sugen på en Köpenhamnstur. Kommer inte alls över bron ofta trots att jag bor så nära.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänk så mycket Lakrits du kan köpa :-) Det är väldigt mysigt i Köpenhamn, torts att vi missade wienerbrödet förra helgen ...

      Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!