onsdag 25 april 2018

ögonvittnet - Anna Bågstam



Ögonvittnet är första delen i en ny deckarserie (för det måste ju bara komma fler delar med tanke på slutet) av Anna Bågstam som jag sträckläste i helgen. Harriet Vesterberg har kraschat livet i Stockholm och bestämt sig för att flytta söderut så att hon kan börja om. Hennes far bor i Lerviken, vid Öresund och ett nytt jobb som brottsutredare i Landskrona väntar. Innan hon ens börjat sitt nya jobb officiellt så blir hon inkallad till kontoret, det har hittats en död kvinna på ett gods nära Lerviken. Kvinnan ser ut att ha blivit brutalt mördad och hennes ögon är upptejpade med silvertejp. Frågan är bara om Harriet, som är civilare och socionom i botten, verkligen har något att tillföra i gruppen av poliser?

Livet i Skåne sätter alltså full fart direkt och dessutom så märker Harriet att hennes pappa inte mår riktigt bra, har han drabbats av alzheimers? Just de delarna av berättelsen som handlar om hur det kan vara att flytta in hos en åldrig förälder tyckte jag extra mycket om. Annars är det här en flyhänt skriven svensk deckare, Harriet är mänsklig med Bridget Jonesvibbar och brottet med tillhörande upplösning både spännande och trovärdigt. Lite kärlek, en trumpen chef, lite familjehemligheter och väldigt fina sydskånska miljöer gör att det här är en lovande start på en ny deckarserie. Jag kan redan nu se den gjord som TV-serie faktiskt.

Då väntar jag på del två.


4 kommentarer:

  1. I år har jag försökt dra ned på läsning av böcker som jag inte verkligen, verkligen vill läsa, och den här tackade jag nej till som rec.ex. Men nu blir jag ju litet nyfiken faktiskt...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lättsam svensk deckare, underhållning som funkar!

      Radera
  2. Ska läsa den här i maj, ser fram emot det!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!