onsdag 18 april 2012

proudly presents bokpuffarna!

Redigerar boktips till vår nya blogg Bokpuffarna - det är fantastiskt vad eleverna kan! Bloggen är under utformning och det är ett medvetet val från mig. Jag vill att eleverna själva ska komma med förslag över innehåll och layout. Många klassråd blir det när man ska besluta så viktiga saker :-)

Jag önskar så att jag skulle kunna publicera all de små filmer som jag gjort över boktips men klantigt nog kollade jag inte innan med föräldrarna så tyvärr får de stanna på USB-minnet. Nu är det bara omslag och röst som hörs och när man är åtta så är det en lång process att välja stycke ur boken, träna och läsa in. Sedan kommer nästa moment som är att spela upp sitt inlägg för kamraterna. Nu hoppas jag att det här ska puffa för läsning hos många!

10 kommentarer:

 1. Svar
  1. Du får testa med bokblogg med elever. Lyckat!

   Radera
 2. Svar
  1. Tack, nu hoppas jag eleverna tänder på idén allihop. Några är alltid lättare att inspirera...

   Radera
 3. Skoj! Jag tänker att läsningen kan bli så mycket mer när eleverna skall förbereda sig och tänka till om boken och inte "bara" läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det hoppas jag också. Nu är barnen bara 8 år men jag kan se många potentiella utvecklingsområden. ( O lala det blev en snajsig formulering!)

   Radera
 4. Min klass har också en blogg! :-) Vi har haft bloggen som ett projekt och skrivit om böcker som man kan rösta på i Bokjuryn 2011.
  http://www.bokjuryn2011.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul idé! Den får jag ta med mig. Jag har haft olika typer av bokbloggar och jag hoppas att det här med bokpuffarna ska bli en morot att träna sig på att läsa högt med inlevelse också.

   Radera
 5. Åh vad roligt! Jag vill också göra något sådant. Ska nog fundera på det till hösten då jag tror att det är bäst att börja med sexorna och jobba med det en längre tid. Att kasta fram det för åttor eller nior tror jag inte blir så bra som jag vill. De tidigare bloggarna du haft, vilka klasser har det varit med och hur länge har du hållit igång det med samma elever?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar ieen! Förutom den klassen som jag har nu då som är tvåor så har jag haft bokblogg som jag startat i trean resp fyran och som jag sedan hållit i några år. Båda gångerna har det börjat i en kombo med väldigt styrt från mig och idéer från eleverna. De andra bloggarna har varit med bild på boken och text under a la traditionell recension, men det här med en inläst snutt kan jag verklgen rekommendera. Man kan ju ha olika fokus olika terminer och det kan vara kul att innehållet förändrar med stigande ålder. De äldre eleverna fick t ex i uppgift att skriva kommentarer till varandras osv... Lycka Till med din blogg, det är så kul att jobba med!

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!