fredag 6 april 2012

veckans jerka är en samvetsfråga...

Annika undrar i långfredagens jerka hur vi organiserar våra böcker. Ojsan, här blir det dåliga samvetet inte lämnat ifred ens på storhelgen. Jag tänker nämligen alltid att jag skulle behöva organisera mina böcker bättre. Nu har jag dubbla rader i hyllor hemma och i sommarstugan, pocket för sig. Allt i salig röra men jag har lyckats få till två hyllor med oläst som jag har samlat. Dessutom har jag blivit bra på att skänka bort det jag inte tror jag kommer att läsa igen, alltid något. Det är väl den organisation som finns...

Önskar med detta röriga inlägg alla jerkare en Glad Påsk!

22 kommentarer:

 1. Hehe, jag har dåligt samvete för att jag är så dålig på att skänka bort. Det är trist att böckerna inte kommer till användning. Man påminns också om vilken fantastisk uppfinning bibliotek är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och e-boken lånad på biblioteken. Raderar sig själv efter 28 dagar, perfekt för en trångbodd!

   Radera
 2. Det där med att ha olästa böcker på ett ställe är ju bra. Fast jag har lite många av den vara så då skulle det bli en hel bokhylla :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lånar ju en del också så just nu är mina hyllvärmare ungefär 2 meter hylla. Hanterbart. Jag gillar att ha olästa på ett ställe för det ger mig en känsla av att ha koll ;-)

   Radera
  2. Hmm ... glömde helt bort de olästa när jag svarade på jerkan. Jag har mina utspridda lite här och var i lägenheten ... är ju som sagt inte så mycket för ordning ... :)

   Radera
  3. Min ordning är mest en chimär...

   Radera
 3. Olästa böcker i en egen hylla skulle nog inte funka här, jösses vilket kaos det skulle bli :) Jag önskar verkligen att jag kunde göra mig av med böcker som jag tror att jag aldrig vill läsa igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jobbigt att börja skänka men nu går det utan ångest. Jag skänker till bokbyten, bokhyllan på jobbet och till välgörenhet och känner mig så nöjd över att boken får bli läst igen :-)

   Radera
 4. Jag har också olästa i en egen liten hylla kan man väl säga :) smart sätt att hålla koll på vilka böcker man har läst och vilka man inte har läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns som man har koll, även om det nog mest är en synvilla.

   Radera
 5. Alltid kul att läsa andras svar på frågan :)

  SvaraRadera
 6. Jag har också de olästa på ett ställe. En del stackare får vänta länge... Fast jag varit jättesugen att läsa dem då de införskaffades!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är konstigt det där. Man köper köper ju dem för att de är så lockande och så blir de ändå stående ...

   Radera
  2. Nja, fast så konstigt är det inte. Du håller på med (minst)en bok när du köper dem, och sen har du några böcker på turlistan (rec.ex, bokcirklar mm) och sen hinner det komma nya böcker man vill läsa.... :-)

   Radera
  3. Veckans ilandsproblem eller hur? Så många böcker - så lite tid.

   Radera
 7. De olästa ligger i en hög, så där hittar jag ingenting vilket i sig skapar ångest...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får sortera dem efter färg eller storlek, då ser de snyggt ut. det är väl det viktiga! :-P

   Radera
 8. Jag försöker låta bli att lägga in olästa i hyllorna. De får istället bilda travar. :)

  Glad Påsk Anna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Travarna attackerar lite här och var, särskilt vid datorn när jag tänker att jag ska skriva ngt men jag känner mig så nöjd med mina hyllplan fyllda med olästa. De väntar liksom högtidligt på mig. Glad Påsk till dig också Ingerun!

   Radera
 9. Det enda i vårt hem som har lite ordning är bokhyllan!
  Glad Påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glad påsk. Visst är det skönt att ha lite ordning;-)

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!