lördag 17 november 2012

only väg is upp - augustprisvinnare?

Tredje inlägget om augustpriset idag är en repris från september där gästbloggare E läst ungdomsboken Only väg is upp. Det är för övrigt den enda boken i ungdomskategorin som bloggen läst.
Only väg is upp möter man den något naiva Filippa på ett Ryanairplan till London. Hon är fylld av förhoppningar. Hon har en provspelning på The Royal Drama School, ett rum i en lägenhet i London, hon ska skaffa sig ett jobb och en perfekt pojkvän och massa nya, coola vänner. I London är allt möjligt! Men som väntat går allt inte som hon tänkt sig. Ett Rum I En Lägenhet I London visar sig vara En Luftmadrass I Ett Rum I En Lägenhet I London, att hitta jobb visar sig snart inte vara så lätt, inte att skaffa massa coola vänner heller, och allra minst att få en perfekt pojkvän. Hon får lära sig att hantera kriminella hyresvärdar, lögnaktiga rockstjärnor och elaka jobbarkompisar. Och vad gör hon om hon inte kommer in på skolan? Livet i London var inte så lätt som hon väntat sig!

I slutet börjar allt lösa sig ändå, hon får jobb och vänner, och platsen på The Royal Drama School är inte så långt borta längre. En ganska lättläst och halvt förutsägbar bok som inte var den bästa jag läst, men den var rolig och ganska mysig och värd att läsa! /gästbloggare E

För alla dem som tänker sig att söka lyckan i London har Emmy skrivit en kort överlevnads-guide. Hennes bästa råd enligt mig, som gav mig iväg till Manchester när det begav sig på åttiotalet är:  
• Glöm inte att allt – från brustna hjärtan
och hemlängtan till stulna plånböcker
och ett tomt bankkonto – blir bättre
med engelsmännens eviga lösning: en
kopp te.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!