tisdag 20 november 2012

stadsbesök: Tokyo

Enligt O tar oss med till Tokyo och jag kan inte undgå att skriva om Haruki Murakami. Hans trilogi 1Q84 har nyligen kommit i tjock pocket med mycket liten text och de världar han bygger upp är något alldeles extra. Mängder av inlägg om hans böcker finns här i bloggen taggade med Asien. En annan bok från Tokyo som jag läst och tokgillat är En gåtfull vänskap som beskriver den åldrade matematikprofessorns vänskap med en liten pojke. Tillsammans upptäcker de världen.

Upplevde världen gjorde gästbloggare M när han besökte Tokyo och när jag frågar honom om tips inför inlägget så tycker han att jag ska skriva om hur han bodde på ett hotell som hämtat från Lost In Translation men tyvärr utan Scarlet Johansson. Han tipsar också om monsterfilmerna med Godzilla men jag håller mig till lugnare vatten och tar mig tillbaka till Murakami. Filmen baserad på hans bok Norwegian Wood är mycket Japan för pengarna och mycket, mycket vackert filmad.

Tycker man att det är lite lång resa till Tokyo kan man ju alltid ta sig en sväng till Världskulturmuseet där de har fina kimonos i de permanenta samlingarna eller ta en tur till Haga - Kawaii, det gulliga emomodet, har fått sig en egen affär inne på gågatorna. Kika in hos Kawaii design!


6 kommentarer:

 1. Älskade också En gåtfull vänskap och på Kawaii får jag titta in!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är julmarknad i Haga ända fram till jul, mysigt!

   Radera
 2. En gåtfull vänskap vill jag också läsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett säkert kort, jag har inte hört om ngn som inte tyckte den var fin!

   Radera
 3. Vi var på väg att välja En gåtfull vänskap senast i bokklubben, men eftersom redan två av våra böcker i år utspelat sig i Tokyo fick den vänta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är väl värd att vänta på. Tidlös!

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!