söndag 16 mars 2014

(Bok)bloggare hjälper barn i Syrien

Bokmania uppmanar:


"Konflikten i Syrien har nu pågått i över tre år. Tre år av våld och lidanden. Det måste få ett slut. Enligt en ny rapport från UNICEF har antalet barn som drabbats av konflikten fördubblats och 5,5 miljoner barn lider nu av krigets följder. Rapporten vänder sig till världssamfundet och vädjar om en rad insatser. Jag ställer mig bakom varenda en. 
* Våldet måste få ett slut!
* Omedelbart tillträde till de stängda områden där en miljon barn finns!
* Barnen måste skyddas från utnyttjande och våld!
* Barnen måste få utbildning!
* Rehabilitering och psykologiskt stöd till barnen!
* Stötta angränsande länder så att de bättre kan ta hand om flyktingarna och lindra de sociala och ekonomiska effekterna konflikten medför för familjerna!
Jag har svårt att stå ut med tanken på att en hel generation barn i ett helt land kommer att bli förstörd om omvärlden inte ingriper. Jag vet inte hur konflikten i Syrien ska kunna lösas på bästa möjliga sätt men vad jag vet är att jag kan hjälpa till att åtminstone några barn får det lite drägligare under tiden.
Först tänkte jag köpa mediciner och sådant men ändrade mig. Jag vill att barn får vara barn trots att de befinner sig mitt i en katastrof, jag vill att min gåva skapar åtminstone en stunds normalitet i deras tillvaro som säkert är urfattigt på positiva input. Kanske kan jag ge ett barn ett gott skratt? Kanske kan jag ge ett barn lusten att läsa, skriva och rita? Därför har jag köpt följande saker: ett skolpaket för fyra barnett två-pack fotbollartvå paket sagoböcker och ett paket med 250 blyertspennor (totalt ca 400 kr). Tänk, kanske kommer något av barnen att bli författare i framtiden?"
För min egen del så är jag världsförälder och stöttar varje månad med en summa till UNICEF - dessutom har jag skänk en extra slant för att stötta alla de som är på flykt.
Häng med på Bokmanias utmaning - skänk en slant och sprid uppropet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!