onsdag 19 mars 2014

bokfrågan: Är du med i någon bokcirkel?

Ny bokfråga från Helena på Ugglan & Boken:

Är du med någon bokcirkel?

Svar: Ja!

Böcker är till för att pratas om, eller hur? Min allra goaste samling bokisar är bokbubblarna - inte är det tyst på våra träffar inte. (småler) Vi ses och bubblar ungefär en gång per månad och vi har ganska nyligen börjat turas om att välja förslag till läsning. Vi sågs fösta gången den 6 mars 2011 och i drygt tre år har vi pratat böcker, några har försvunnit och andra kommit till - för att inte tala om de tre bebisar som fötts ... Nu är vi runt 8 tjejer och vi är en skara med ganska olik lässmak, vilket är bra när man ska diskutera. Vilket vi gör, mycket.

Ibland tar vi oss iväg på kulturella evenemang som passar ihop med vår läsning: bio, teater eller författarbesök. Hoppas många kan och vill följa med på Elin Boardy den 27!  Ett och annat restaurangbesök blir det också, nästa träff blir dock här hemma hos mig i Gårda. Då ska vi prata om Lyrans val: Gilead. Vi ses den tredje april girls!

Sen fixar jag ju lite snack i Vardagsrummet för världslitteratur hos bokmässan och FB-cirklar också - just nu pratar vi noveller. Välkommen att hänga på Etgar Kerets nya. Ansök på studs!

2 kommentarer:

  1. Visst är det mysigt och kul med bokcirklar!

    SvaraRadera
  2. Trevligt, jag jag käppar på och läser finska böcker på stadsbiblioteket, jättebra finsk bibliotekarie i Göteborg

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!