måndag 7 april 2014

tematrio: kulturgrejer

Berätta om tre kulturella aktiviteter ni gärna ägnar er åt!

Lyrans uppmaning idag är enkel, jag svarar på stört:

1. Allt som har med läsning och bokprat att göra. Jag gillar att delta i allehanda bokliga evenemang och är riktigt glad över min bokcirkel, mina Fb-cirklar om böcker och litteraturhuset. Tänk att vi i Göteborg har fått oss en samlingsplats för litteraturvänner!

2. Konstutställningar - jag går gärna på konstutställningar världen över och det är den moderna konsten som lockar mest av allt. Snart åker vi till Tokyo och konstmuseerna är självklara! På påsken är det också ofta konstvandringar lite runt om i Sverige och vill man så kan man t ex besöka södra Bohuslän och samtidigt besöka konstnärernas ateljéer. Puffar för akvarellmuseet i Skärhamn lite extra. 

3. Läsandet av morgontidningarnas kultursidor är också en riktigt härlig aktivitet, jag kommer inat så ofta mig för att gå på teater eller opera men jag vill gärna ha lite koll. Två, gärna tre morgontidningars kultursidor läser jag på helgerna. En kopp kaffe, padda och kulturdelarna. Det är helgnöje det!

19 kommentarer:

 1. Ja jag har faktiskt besökt en och annan utställning, även museum är roligt.
  Svimmade faktiskt på Sjöfartsmuseet i Göteborg, så det bör jag nog besöka igen, hehe.Och september kommer det bästa av allt bokmässan, fick min hotellbokning idag.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bokmässan! Härligt, då hoppas jag att vi ses!

   Radera
 2. Konstrundor under påsken är trevligt! Mina brukar äga rum på Österlen. Låter härligt med dina söndagsmorgonvanor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Österlen och påsk står på min önskelista :-)

   Radera
 3. Snart ska jag ta itu med konsten också, i nuläget begränsar jag mig till Lars Lerin. Fast jag har faktiskt varit på muséet i Skärhamn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lars Lerin räcker en livstid. Måste snart till sandgrund igen. I sommar ställer han ut både i Skärhamn och på Marstrand. Västkusttur?

   Radera
 4. En av mina vänner praktiserade på litteraturhuset. Är du en av Bloggambassadörerna för Bok och Bibliotek! Kul! Har inte kollat vilka ni är!
  Kul att hitta också din blogg via Lyran! Vilken kulturgärning hon gör!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen hit! Lyran gör en fantastisk kulturgärning, håller med i hyllningen! Jag är ambassadör för bokmässan och håller i en avdelning på Communityn som heter Vardagsrum för världslitteratur. Där sprids tips om böcker från alla världsdelar. Välkommen dit också.

   Radera
 5. Ja, kulturdelen alltså! Det är verkligen helglyx för mig med!

  SvaraRadera
 6. Kul, inte vill man leva utan kultur!

  SvaraRadera
 7. Vad är litteraturhuset för något och vad händer där?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett hus fyllt av prat om böcker som ligger i lagerhuset i Göteborg. vårens program: http://www.stadsbiblioteket.nu/litteraturhuset-varen-2014/

   Radera
 8. Jag skulle vilja delta i fler bokliga evenemang, men det finns inte gott om dem där jag bor. Är djup avundsjuk på alla som bor i Göteborgstrakten!

  SvaraRadera
 9. Konstutställningar skulle jag vilja besöka mer...har lovat i evighet en konstnärsväninna i Gbg att besöka någon utställning där hon ställer ut sina alster, men inte lyckats ta mig dit ännu vid rätt tidpunkt.

  SvaraRadera
 10. En resa till Tokyo! Gud vad läckert!

  SvaraRadera
 11. Konstutställningar blir det alldeles för lite av. Borde gå mycket mer. Alldeles i närheten av där vi bor brukar de ha fotoutställningar emellanåt. Dit borde jag och maken gå, vi som är fotointresserade.

  SvaraRadera
 12. Försöker lära mig att förstå modern konst och uppskatta den men det går väl sådär. Föredrar den där det är tydligt vad den föreställer, romantik eller eskapism...

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!