söndag 8 juni 2014

den du inte ser - början på en lång bekantskap?

Den du inte ser är första delen i Mari Jungstedts deckarserie som utspelar dig på Gotland. Nu har den här boken några år på nacken och det tycker jag märks. Handlingen och persongalleriet får väl räknas till avdelningen snälldeckare och som rensa-i-trädgården lyssning så är det helt OK. Jag är mer tveksam till att läsa, då tror jag att jag hade önskat mer.

Det är pingsthelg i Visby och flera kvinnor hittas mördade, journalisterna kommer resande från Stockholm och Visbypolisen får en allt jobbigare utredning att hantera. Turistsäsongen står för dörren och mord passar inte in i idyllen.  Finns det ett samband mellan de dödade kvinnorna?

För min del så var det lätt att sätta mig in i miljöerna och jag gillade att det inte är alltför våldsamt och blodigt. Jag kommer att lyssna vidare på serien, när man vill ha lättlyssnat och snällt passar den här sortens bok finemang.

1 kommentar:

  1. De första böckerna är rätt ok, men varning för att det verkligen inte blir bättre. Svenska snälldeckare är mitt andhål eller min harlequin om man så säger, men Jungstedt pallar jag inte längre.

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!