tisdag 3 januari 2017

på väg mot landets ände - dag 5

I sista minuten hittade J the Holy i en låda på hotellrummet. Fem nätter mitt inne i centrala SF var alldeles tillräckligt. Nu längtar vi till naturen och tystnaden. Vi lämnar storstan för en roadtrip - först bär det norrut mot Sonoma vindistrikt. Över Goldengate bron och på Highway 101 mot Sonoma och Napa. Vädret var inte nådigt, ösregn och starka vindar gjorde att det var svårt att riktigt uppfatta de vackra vindalarna men visst var det vackert. Särskilt vägen från vindistrikten ut mot havet med tät redwoodskog inpå vindlande vägar var sagolik. Att det ösregnade och vägen delvis var översvämmad var onödigt äventyrligt ... 
Vi provsmakade fem viner från dalen. Dutton Goldfield var vinhuset. 


Världens vackraste väg har den kallats CA1 norr om Jenner och jag inte annat än att säga tack till M som körde den smala, branta kustvägen till vårt hotell i Timber Cove. Jag höll mig i och blundade. Tyvärr var det lite väl dramatiskt med dimma, stormbyar och ösregn så vi såg inte jättemycket av utsikten ens när vi vågade att titta. Väl på det lyxiga rummet fanns det både vinylspelare, brasa och fantastisk vy från balkongen. Helt OK tisdag i januari. 

2 kommentarer:

  1. Trots oväder och efter onödigt dramatisk resa verkar ni ha det varmt och mysigt på hotellet i Timber Cove. Det blir spännande att få höra mer när ni kommer hem.

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!