torsdag 23 mars 2017

Tiden är inte än - vinn ett eget exemplar!

Tiden är inte än är en riktigt fin roman skriven av en av mina svenska favoriter. Elin Boardy berättar om ett Europa i förändringens tider och som alltid är det mycket läsvärt. Helena skriver så vackert om den på Kulturkollo idag och imorgon är mitt huvud förhoppningsvis såpass piggt att också jag kan skriva en rad eller två. 

Eftersom jag både har köpt ett eget exemplar av boken och fått ett recensionsex från förlaget så har jag en bok över här hemma i hyllan. Om någon skulle vilja ha mitt exemplar så ordnar jag en enkel liten tävling. 

Berätta här i kommentarerna om din bästa historiska roman så väljer jag ut en vinnare på söndag den 26/3 kl 12. 

Väl Mött!


11 kommentarer:

 1. Jag gillar Barnbruden av Anna Laestadius Larsson. Det var en bok som jag tyckte var så där när jag läste den, men som jag sedan pratade om i flera månader

  SvaraRadera
 2. Det är klart att jag vill vara med i den här utlottningen! En historisk roman som jag är mycket förtjust i är Aldermanns arvinge av Gabriella Håkansson. Boken handlar om pojken William som växer upp i London under 1800-talet. Han är arvtagare till en enorm förmögenhet men hans pappa är också förespråkare för ett mycket speciellt ordenssällskap och nu vill han att sonen ska verka i samma anda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har jag tänkt läsa många gånger, tack för ditt tips!

   Radera
 3. Har inte bett om något ex av boken för jag vill inte ha får många åtaganden nu, men jag är väldigt sugen på att läsa den. Så jag provar lyckan i din utlottning. Tipsar om lundaförfattaren Frida Skybäcks historiska romaner Norrsken och Polarnatt. De utspelas på 1700- och 1800-talet och har starka kvinnor som huvudkaraktärer. En tredje bok i serien är på gång.

  SvaraRadera
 4. Åh, har läst så mycket om den här boken de senaste dagarna, så jag vill verkligen vinna och få chansen att läsa den jag också. Min favorit är stad-serien av Per Anders Fogelström.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen till tävlingen! Det är ett fint tips :-)

   Radera
 5. Jag är gärna med i utlottningen :) Mitt tips blir om en bok jag läste för flera år sedan: Gröna draken, vita tigern av Annette Motley. Boken utspelar sig under Tangdynastin och handlar om Wu Zetian från det att hon kommer som ung flicka för att bli kejserlig konkubin till det att hon själv bestiger Draktronen. Jag brukar räkna det som en av mina favoritböcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande tips! Tack för det :-)

   Radera
 6. Nu är tävlingen avslutad. Vinnare meddelas under kvällen.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!