fredag 1 mars 2019

blogga eller inte blogga - det är frågan


Mias bokhörna ställer hon varje vecka en fråga och igår undrar hon varför så många har slutat att blogga.

Jag är fel person att svar på den frågan eftersom jag envist håller fast vid mitt bloggande. Jag har skrivit snart 9 år här och drygt fyra år på Kulturkollo och jag fortsätter enträget. Innehållet varierar här på bloggen. Ibland är det mer av vardagsliv, ibland är det lärarliv, ibland resor, ibland kulturupplevelser och så återkommer jag till läsandet och alla aktiviteter kring läsandet som bokcirklande och annat bokrelaterat. Alltid personligt och den som läser kan förvänta sig att jag skriver egna texter, att kopiera baksidestexter eller så är inte min grej. Jag försöker länka till sådant jag sett och hört och annat som jag finner intressant och det som jag verkligen gillar med att blogga är att man får en egen sökbar dagbok. Jag för listor över vad jag läser och jag kan själv påminna mig om hur jag tänkte, vad jag gjorde och vad jag upplevt. Självklart är det en kurerad bild av mig själv som jag visar här på bloggen, allt är inte intressant att läsa och allt är inte lämpligt att skriva. Men min avsikt är att vara ärlig och vill någon läsa och kommentera så är det fint. Kanske känns det jag skriver intressant och då är det trevligt men för mig är drivkraften att blogga högst egoistisk. Jag gillar att skriva. Jag gillar att läsa. Jag gillar att blogga. Så är det. 

5 kommentarer:

 1. Ja, den som håller på att blogga är kanske lite fel person att svara på varför man slutar..

  SvaraRadera
 2. Det märks att du gillar det och det gör det intressant att läsa - om allt du skriver.

  SvaraRadera
 3. Jag bloggar också ganska egoistiskt. Inte gör jag det för andra.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att det är spännande att se hur man efter ett tag lär sig vad man kan förvänta sig av de olika bloggarna; någon skriver om sina barn, någon om sina fritidsintressen, någon om politik, någon om sitt jobb. Vissa skriver just baksidestexter, andra verkligen inte. Några sätter betyg och poäng, medan andra istället skriver långa analyser.

  Det är roligt att man ser en unik människa växa fram genom inläggen - även om vi inte fläker ut oss och är alltför privata så tycker jag att man snabbt får grepp om vem som är människan bakom bokbloggen.

  SvaraRadera
 5. Jag tror att det är de som genuint tycker om att blogga är de som fortsätter oavsett vilken drivkraft man har. Det kräver både energi och kreativitet att hålla en blogg igång och det måste man nog göra för att man gillar det, annars blir det som ett jobb och arbete har jag nog av :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!