lördag 2 mars 2019

månadens språk är kinesiska!


Månadens språk hos Ugglan och boken i mars är kinesiska och jag har några titlar på gång, det ska bli kul att plocka fram böcker ur hyllan och sätta mig ned och läsa. Jag inleder med en repris av texten om novellsamlingen från Tranan:
Vi hade 2013 en FB-cirkel om Kina berättar: Solskenet i munnen där vi var 10 personer som diskuterade.

Fyra olika noveller var jag med och pratade om och allra mest samtal blev det kring titelnovellen som är skriven av Chen Ran. Solskenet i munnen var en text med vackert språk och stark symbolik, en allegori med politiska undertoner som sveptes in i en kärlekshistoria. En extra dimension i samtalet blev medverkan av översättaren Anna Gustafsson Chen, hon har också skrivit introduktioner till alla författarna.
En annan uppskattad novell var Sue Tongs Lika vackra som änglar. Den handlade om två flickor som från att ha varit bästa vänner blir värsta fiender. Den vackra flickan i paret går och får sitt foto taget och bilden hamnar i skylten, avundsjukan sprider sig. Frågan huruvida handlingen i novellen skulle kunnat utspela sig varsomhelst i världen återkom vi till och Lyran konstaterade att:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!