söndag 31 mars 2019

med ont fördrivas - Anna Tell


I med ont fördrivas  av Anna Tell får vi än en gång möta Amanda Lund. Hon arbetar vid nationella insatsstyrkan och nu är hon tillbaka efter en mammaledighet som kanske inte blev den som hon trodde. Hon är ensam med sina små tvillingar och det är inte enkelt när man har ett arbete som pågår alla tider på dygnet. När en svensk polis, som arbetar i Kosovo, försvinner utan spår så kopplas hennes enhet in. Vad är det som har hänt honom? Samtidigt får en ung kvinna ett uppdrag, hon skall köra en bil från Pristina till Stockholm utan minsta stopp. Vad har hon i lasten?

Jag lyssnade på den här boken på resa till Stockholm och det är förflyttningarna mellan de olika miljöerna, i Kosovo och Stockholm som bidrar till drivet i den här kriminalhistorien. Vem är det som är att lita på och vem är det som har grumliga anledningar att engagera sig i fallet? Vad är det som driver de inblandade?

Jag kommer absolut att läsa vidare i serien om Amanda Lund, nu var den förra delen placerad i Afghanistan: Fyra dagar i Kabul, och det var för mig en tightare text. De båda är dock lättlästa med korta kapitel som alla slutar med en krok som gör att man vill läsa vidare, helst genast! 

4 kommentarer:

 1. Hade sorterat bort den här serien, men den kanske trots allt är värd en lyssning. Iaf om det är en uppläsare jag gillar. :)

  SvaraRadera
 2. Ja, uppläsaren är i min smak. Det är Angela Kovacs och hon läser deckare bra tycker jag. Bra med korta kapitel också om man inte kan lyssna koncentrerat längre tid så hinner man ett då och då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Angela Kovacs är min absoluta favorituppläsare!

   Radera
 3. Jag har kikat på Anna Tell men det har inte blivit av att läsa eller lyssna. Nu blev jag sugen på serien och Angela Kovacs som uppläsare gillar jag.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!