torsdag 7 maj 2020

solsken och parmesan - Christoffer Holst

Vilken härlig underhållning Christoffer Holsts Solsken och parmesan är, så var det sagt. Runt omkring oss skiner visserligen solen men annars är läget i livet i pandemin ganska grått och trött, då behöver man en solgul roman full av romantik, humor, god mat och gott vin!

Rasmus är 40+ och hela romanen börjar med att han ska gå på en blinddate. Rasmus har pausat sitt liv, från ett liv som dansbandsstjärna så lever han nu sitt liv på soffan hos sin syster där han tittar på Kardashians. Kan det vara dags att börja leva livet nu?  Som jag fnissade när jag läste om den där daten, Holst är så tonsäker och texten är rolig och rapp och scenen blir en riktigt stark start på den här romantiska komedin. Rasmus syster har bestämt sig för att åka till Italien på matlagningskurs och när hennes väninna bokar av så blir det Rasmus så får hänga med, de ska laga mat och dricka vin under Toscanas sol. När de kommer till flygplatsen så är allt ändrat, Toscana blir Roslagen och som tur är så skiner solen också där. På kursen träffas ett gäng lite stukade människor som har det gemensamt att de älskar mat och vin. Som sig bör så blir det förvecklingar och alla har sin hemligheter som de på olika sätt tar sig an.

Som supercharmig sidekick så måste man bara också nämna systerdotter Julia, en lillgammal tjej som vill blir terapeut och som levererar. Jag kan se den här romanen som film, den skulle passa väldigt bra och soundtracket skulle vara givet!

Nu måste jag åka och handla mat, en god bit parmesan och en lufttorkad skinka. Man blir hungrig av att läsa den här boken! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!