söndag 5 juli 2020

brevvännerna - Eli Åhman Owetz

Brevvännerna av Eli Åhman Owetz är en charmig feelgoodare som passar extra bra för alla oss som är runt de femtio. Det handlar om bondmoran Malin som är i ett långt äktenskap sm tappat gnistan. Malin saknar närhet och sex i sitt liv och hon bestämmer sig för att skriva ner sin frustration för att sortera sina tankar. Veckans höjdpunkt är när bokbussen dyker upp i byn och lappen med hennes innersta tankar hamnar i en av låneböckerna. Så  börjar en brevväxling mellan E och M och i sann You've Got Mail-anda så blir det klart enklare att uttrycka sig i breven än i verkliga livet.

Det är charmigt och inte tramsigt, fint att helt vanliga människor får drabbas av förälskelsen och E som är en helt vanlig kommuntjänsteman är långt från den där spännande mannen som dyker upp i många liknande historier. Han är trygg och lugn, han har ett nördigt intresse och han bryr sig väldigt lite om yta. Så skönt. Jag är inte så förtjust i böcker med infogade brev så jag valde bort den här boken i det längsta men det var ju dumt. Den var riktigt mysig läsning!

Check! Då är alla böckerna som är nominerade till årets bok lästa. Nu ska jag fundera lite och sedan ska jag rösta på en eller flera. Man kan ju rösta varje dag så inga problem att sprida sina gracer. Häromdagen kom meddelandet att prisutdelningen kommer på nätet den 9 oktober så alla som vill kan vara med.

Har du läst några? Har du någon favorit?

2 kommentarer:

  1. Jag tyckte så mycket om denna! Hade också ratat den på förhand, men glad att jag läste.

    SvaraRadera
  2. Jag har bara läst fyra och har än så länge Grebe som favorit. Nyfiken på din!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!