onsdag 15 juli 2020

Daisy Jones & The Six - Taylor Jenkins Reid

Att läsa/lyssna på  Daisy Jones & The Six av Taylor Jenkins Reid är som att färdas i en tidsmaskin till 70-talet. The Six är ett (fiktivt) amerikanskt kompisrockband som får allt större framgångar och riktigt stora blir de när den karismatiska Daisy Jones blir del av bandet. Det är sex och droger och rock n'roll och  slitningar som leder fram till att gruppen utan förvarning splittras. Vägen dit är ruskigt underhållande, jag kan förstå att den här storyn är på gång att bli TV-serie. Det finns förutsättningar att blir riktigt bra, hoppas bara de får till musiken. Jag fick en hel del associationer till filmen om Elton Johns liv emellanåt, tiden och festandet och hur man får kompromissa med sin konst för att sälja.

Det här är ännu en roman som jag lyssnar till som har ett gäng berättare som alla ger sin bild av vad som händer och eftersom de alla har olika inläsare så blir helheten närmast dokumentär. Man kan nästan börja googla på The Six och jag blev lite lagom nyfiken på om det finns något existerande band som Reid faktiskt inspirerats av. Hur som, det här är en grym roman oavsett om man  gillar musik. Läs eller lyssna! 

3 kommentarer:

 1. Hoppas också de får till musiken bra!

  SvaraRadera
 2. Jag gillade också verkligen den här boken och ser fram att se hur den blir som tv-serie.
  Enligt ryktena verkar Reid ha blivit inspirerad av Fleetwood Mac. Men jag är för okunnig för att se om det stämmer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Googlade lite nu och det verkar stämma att det är lite löst baserat på dem. Stevie Nicks skulle då vara Daisy Jones. Inte en artist som jag lyssnat på dock så jag kan varken säga bu eller bä. Himla bra bok i vart fall!

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!