onsdag 20 juni 2012

skrivarstuga fylld med fantasi

Här i detta huset råden en veritabel skrivarstuga just nu, det skrivs romaner, noveller och texter bara för att träna, jag själv bidrar med lokala pedagogiska planeringar och planer för språkutveckling... Inte så kul men nyttigt :-)

Skulle man vara sugen på att få igång sin fantasi så är spelet Story Cubes så roligt! Man slår med ett antal tärningar och så ska man hitta på en historia där alla bilderna finns med. Med små elever kan man slå med två eller tre och vuxna kan förstås utmana sig med alla nio.

Finns också som app! Ladda ned och ge fantasin lite hjälp på traven i sommar.

Hittar men sedan på en riktigt bra historia så kanske det passar att skriva ned den som novell och skicka till ICA-kurirens novelltävling. Temat är väntan, max 10 000 tecken inklusive blanksteg och tävling håller på en bit in i juli. Känner man att det vore kul att få tips i sitt skrivande så kan jag rekommendera ungdomsboken Skriv Om och Om igen. Tidningen Skriva har också en fin sajt med mängder av skrivtips. Kanske finns där fler sajter/böcker/appar om skrivandet som är bra? Tipsa gärna!

6 kommentarer:

 1. Var får jag tag i Story cubes?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köpte mina på bokhandeln men de finns säkert på ngn nätaffär också tex hos spelboden: http://www.spelboden.com/product.html/rorys-story-cubes?category_id=9
   De är roliga!

   Radera
  2. Tack ska titta efter det :-)

   Radera
 2. Oooh, appen köpes på stört och om jag hittar kuberna i en affär nära mig kommer även de inhandlas.
  Har länge haft ögonen på Skriv om och om igen - är den något för en barnlig 27-åring, eller endast för yngre ungdomar?
  Härligt inlägg, tackar för detta! ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för att du kommenterar här! Det gör bloggen levande! Jag tycker boken är inspirerande även för en vuxen men visst vänder den sig till ungdomar. Min dotter har gillat den mycket i 14-16 års åldern.

   Radera
 3. Appen är ju kanon, tack för tipset!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!