fredag 29 augusti 2014

rävsång - Christins nya är släppt


Då är Rävsång utsläppt på marknaden och ska leva sitt eget lilla liv hos läsare över hela Sveriges land. Christin Ljungqvist berättade att hennes senaste roman handlar om den unge mannen Finn. När hans far dör flyr han landet och när han återvänder igen så gäller det att bygga upp något nytt. Han bor tillsammans med sin mamma och syster i Majorna och på våningen under flyttar en viss Hanna in. Hanna är länken till Christins andra böcker Kaninhjärta och Fågelbarn och hon menar att det är spännande att skildra samma berättelse ur helt olika perspektiv. En del av händelserna i den nya boken har hon berättat förut, men då i ett annat sammanhang. Hon längtade efter utmaningen att skriva en bok med en ung man i huvudrollen och hon tycker det var härligt att porträttera en mysig, helt vanlig kille som lagar middagar med sina vänner och spelar sin musik. Musiken är viktig i romanen och det är Håkans låtar som står för soundtracket. 

Rävsång är en roman som handlar om sorg och död och är det då inte vanskligt att skriva om så tunga ämnen för ungdomar? Christin menar att det måste finnas svärta i alla berättelser och det handlar bara om hur man förmedlar det. Hon vill gärna att det hon skriver för unga vuxna ska sluta hoppfullt. Vill man höra mer om henne och hennes böcker så passar det bra att gå på mässa i Göteborg.

 • Rävsång

  Datum & tid: torsdag 25 sep kl. 12:30 - 12:50
  Arrangör: Gilla Böcker
  Kod: To1230.1
  Seminarium, seminariekort erfordras.
  Göteborgsförfattaren Christin Ljungqvist skriver ung-vuxen-romaner om komplexa familjerelationer med övernaturliga inslag. Här samtalar hon med sin förläggare Anna Danielsson Levin om sitt författarskap och nya boken Rävsång, uppföljare till Kaninhjärta och Fågelbarn.

2 kommentarer:

 1. Har inte läst något av Christin än men visst är jag nyfiken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är böcker för både unga och vuxna. Pröva!

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!