fredag 8 oktober 2010

bokbloggsjerka

Höger, höger, vänster, vänster, fram, bak å 123. Oj, det var visst jenka. Det är jerka jag ska göra ; ) Jag fortsätter hoppa runt bland bokbloggarna med hjälp av Annikas bokbloggsjerka. Det är verkligen kul att hitta till nya bloggar och denna vecka var frågan:

VILKET/VILKA BOKFORMAT (POCKET, INBUNDEN, E-BOK, LJUDBOK…) FÖREDRAR DU OCH VARFÖR?

Jag gillar pocketböcker allra bäst. Både för att de är billiga och för att de är lätta. Priset gör att man inte behöver ha så dåligt samvete när man handlar och vill man inte spara boken så känns det inte lika hemskt att slänga/skänka den. Dessutom läser jag gärna men pennor och hundöron i högsta hugg och då känns det inte heller som det är hela världen om man har en billig bok. Pocketens format gör ju dessutom att de går att bära med sig dit man vill. Mindre plats tar de i hyllan också. Jag sjunger pocketens lov!

3 kommentarer:

  1. Ja, pocket är bra när man ska bära med sig böckerna och skönt att inte vara så rädd om dem men jag gillar känslan med inbundna böcker

    SvaraRadera
  2. Jag har inte heller några problem att göra hundöron, skriva kommentarer i marginalen eller lämna/slänga bort en pocketbok när jag har läst ut den (om jag är på resa alltså). Är det priset som styr att man tillåter sig att göra så. Jag skulle aldrig komma på tanken att behandla en inbunden bok på samma sätt?

    SvaraRadera
  3. Troligtvis är det väl priset, men egentligen är det ju innehållet som är värdefullt oavsett paketeringen... Knepigt det där!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!