lördag 16 oktober 2010

nu jerkar vi igen!

Ny helg och dags för bokbloggsjerka. Som vanligt är det Annika som bjuder in oss till ett skuttaruntparty för bokbloggare genom sin fråga:

Vilken bok/böcker önskar du att du kunde lägga vantarna på här och nu?

Lilla himlafågel av Joyce Carol Oates har jag beställt på biblioteket. Sparsamhet är nämligen en dygd, särskilt när hyllorna är överfulla : ) Har gått förbi den ett antal gånger i min lokala mataffär och hejdat impulsen att stoppa ned den i korgen. Hoppas att den kommer till mig lagom till höstlovet - det vore en skön överraskning lagom till en efterlängtad höstbrejk.

5 kommentarer:

 1. Jag har faktiskt inte läst en enda bok av Joyce Carol Oates, men jag hittar hennes namn överalt nu om dagen. Jag är hos min sambos mamma i Falun nu och boken "Dödgräverens dotter" står i bokhyllan. Har du läst den och borde jag ta den med mig hem? :)

  SvaraRadera
 2. Ja, den borde du ta med hem! Den är en ganska typisk JC Oates med funderingar om familjen, att finna sin egen väg och en hel del misär också. Den är löst baserad på hennes farmors immigrationshistoria mer finns i bliggen här:
  http://joanna-ochdagarnagar.blogspot.com/2010/08/dodgravarens-dotter.html

  SvaraRadera
 3. Det låter som en JCO man skulle lägga på minnet.

  SvaraRadera
 4. Oates är onekligen väldigt populär bland väldigt många bokbloggare. Jag påbörjade Svart flicka vit flicka för något år sedan men jag kom inte ens halvvägs. Dock ska jag inte säga att det var boken som var dålig. Jag tror snarare att tillfället att läsa utanför ramarna var illa valt. Jag har tänkt ge henne fler chanser att komma in i min läsarsfär.

  SvaraRadera
 5. Jag gillar många Blonde är nog den som jag helst skulle läsa igen. Älskade syster var också riktigt bra.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!