måndag 4 oktober 2010

tematrio - titelmän

Varje måndag så undrar man vad Lyran ska hitta på för tematrio att utmana med. Den här veckan är det dags för titelmän och det krävde lite tankemöda. Jag vill tipsa om:
1. Mio min Mio, Astrids allra vackraste lilla fantasiska saga som jag läst många, många gånger. Som barn, högt i min undervisning och även i vuxenålder bara för att läsa. Livet är så enkelt men ändå så svårt, så vitt och så svart och svaret finns måhända att finna i brunnen som berättar sagor om kvällen.
2. Aké - barndomsåren av Wole Soyinka som jag läste igen denna sommaren med tanke på Afrika i fokus på bokmässan. Grymt bra läsning!
3. Selma Lagerlöf - Herr Arnes penningar som jag väljer för att det är en ruskig historia som utspelar sig i den kommun som jag arbetar i. Vi har en gymnasieskola som ligger på Selma Lagerlöfs gata och det florerar många historier om Selmas besök i bygden. Drottningar i Kongahälla skall också ha kommit till när hon besökte Bohuslän och jag tycker att hon beskriver miljön och känslan i vårt karga landskap på ett mycket bra sätt.

1 kommentar:

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!