söndag 24 oktober 2010

pocket och påhitt

Härliga En bok om dagen har ordnat med ett Pocket och Påhitt för att muntra upp oss oktobergråa själar. För att min paketbytare ska veta lite mer om mig så uppmanas jag att skriva lite om mig själv. Här kommer:
Jag gillar böcker om människor och relationer allra bäst, miljön kan vara nära eller långt borta, tiden nu eller då, stilen avskalad eller mångordig men människorna måste vara i centrum. I min blogg finns många exempel på böcker jag gillat men du hittar nästan inga skräck, sciencefiction eller fantasyböcker där. Just de genrerna läser jag sällan, deckare läser jag då och då men mest blir det romaner och en och annan barn och ungdomsbok eftersom jag arbetar med elever och läsning. Högläsningsböcker är jag alltid på jakt efter och skulle gärna se en litteraturkanon i skolan...
När jag inte läser eller jobbar så gillar jag att se sport och pyssla med fotografier och scrapbooking. Har flera olika projekt på gång och det som ligger närmast är att göra ett släktalbum med foton från 1880 och framåt. Jag gillar allt som är gott! Det kan vara kaffe, choklad, nötter, godis eller annat smaskens och jag lyssnar gärna på musik som har tydliga melodier - allt från Beatles och Simon och Garfunkel till Lars Winnerbäck och Håkan Hellström. Melissa Horn har dottern tipsat om och hennes låtar går just nu på Spotify. Tittar inte ofta på film men gillar välgjorda TV serier som Mad Men och Vita Huset. Ja, det var lite om mig det, mest för min paketbytande kompis men såklart för alla andra hugade också. Längtar efter ett härligt paket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!