måndag 8 juli 2013

men hur hamnade jag i Norrland?

Jag tror att jag navigerat helt tok, från att ha befunnit mig i mellanöstern i flera veckor så hamnade jag plötsligen i Norrland. På några dagar har jag läst om Bricken i Svartvik, Häxprocesser på Bålberget, lyssnat på P O Enquists Liknelsebok och hört Mikael Niemi dra en och annan historia i Sommar. För berätta skrönor det kan han den gode Niemi och musiken var somrigt lättlyssnad. Det är hög tid att  jag tar mig an hans senaste roman Fallvatten som han berättade så medryckande om på mässan i höstas. Den är nominerad till stora ljudbokspriset så det blir till att lyssna! Från Hälsingland via Västerbotten till Norrbotten alltså. Och jag som inte varit norr om Åre i verkligheten :-)

För att inte förvirra läsarna här på bloggen alldeles kan jag trösta med att det blir Afrika i eftermiddag. Häääääng med!

6 kommentarer:

 1. När man läser honom är det som att lyssna. Man hör hans röst tydligt.

  SvaraRadera
 2. Läste Fallvatten och tyckte mycket om den, särskilt persongalleriet. En vän försökte lyssna på den, men tyckte inte om Niemis uppläsning. Säkert en fråga om tycke och smak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får pröva. Annars läser jag boken, den finns på e-lib så. Det blir att klicka hem.

   Radera
 3. Semesterturen verkar gå till Norrland i år så jag har också laddat lite med de norrländska. Men i det här inlägget får jag ju bästa tipset på födelsedagsbok till maken! Katastrofboken borde passa min vattenturbinprojektledande äkta hälft...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen passande bok, jag ska precis börja lyssna så hittills kan jag inte svara för innehållet. Hoppas han gillar!

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!