fredag 7 november 2014

varför goodreads?

Nu har jag fått påminnelser om Goodreads förträfflighet från flera olika håll. Jag har ett konto där men har inte riktigt fattat grejen. Mest rörigt. Ägt och styrt av Amazon. Vad är det som lockar? Övertyga mig!

5 kommentarer:

 1. Jag har det enbart för att hålla koll på böckerna jag läser på tyska, o den lilla tickern som ska påminna mig om hur många böcker jag har kvar på årets läslöfte på 15 böcker ..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska kika in hos dig och se hur du gör.

   Radera
 2. Jag använder det mest för statistikens skull. Men även för att det är himla bra att se vad alla andra läser och på så sätt bli tipsad själv :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker inte att man får så många bra tips, jag har nog inte riktigt gett det en chans.

   Radera
 3. Jag tycker det är jättepraktiskt, dels för att hålla koll på allt jag har läst och läser och snabbt se vad jag tyckte om böckerna, men också få inspiration till läsning. Grejen med Goodreads är ju dock att en inte får riktigt bra tips förrän en "jobbat" lite för det. De har jättebra rekommendationssystem baserat på böcker en läst och betygsatt, men för att det ska fungera så måste en ha lagt in en hel del böcker. Sen får en ju också fler tips ju fler "vänner" en har, eftersom deras statusuppdateringar syns i ens flöde. Som ett bok-facebook! Att det är ägt och styrt av Amazon är väl mindre bra, men... jag gillar det som verktyg, ändå. Det är ju också delvis användarstyrt då en kan få "bibliotekariestatus" efter att en lagt in ett visst antal böcker och då få lägga in böcker som inte finns samt redigera böcker. Det gillar jag. Det finns ju också massor av forum, även om jag själv inte utforskat det än.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!