lördag 17 oktober 2015

åttaminutersmuffinsUgnen var varm efter mannens matlagning och det fanns grekisk yoghurt i kylen som behövde användas. Dags för åttaminutersmuffinsbak!

Patenterat god muffinssmet som funkar varje gång. Idag blev det frysta björnbär i och pärlsocker på. Ibland kan det vara en ruta mörk choklad som fyllning eller en dumlekola, blåbär i smeten eller varför inte kaneldoppade äppelskivor?

För 12 stora eller 20 mittemellanstora muffins behövs:

100 gr smält smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl yoghurt (desto fetare desto bättre)
4 dl vetemjöl
1 msk malen kardemumma
2 tsk bakpulver

Börja med att smälta smöret, under tiden vispa äggen och sockret vitt och pösigt i en bunke. Häll i yoghurten och det smälta smöret, sikta i de torra ingredienserna. Jag måttar upp allt i en sil som hänger på bunkens kanter och siktar ned i bunken med smet - på så vis blandar sig allt och man får det helt klumpfritt. Några varv med en slickepott i bunken för att blanda och så är det är dags att fördela smeten i formar. Smaksätt på valfritt sätt - idag tog jag frysta bär och pärlsocker. Så långt tar det ungefär 8 minuter. 

Sedan ska det ju gräddas också. 200 gr i sisådär 15 minuter. 


4 kommentarer:

  1. Annars är receptet för sega hallonrutor ännu snabbare, eftersom man inte fördelar på enskilda formar utan skär upp efteråt, receptet är nästan som ovan men utan bakpulver.

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!