måndag 1 augusti 2016

glöm inte att rösta på årets bok!

Bonniers bokklubbar har utlyst en omröstning - alla kan vara med och rösta fram årets bok. Vinnaren presenteras sedan på bokmässan och det ska blir riktigt spännande att se vilken som vinner. Jag har läst åtta av de tolv nominerade och det är verkligen ett jämnt startfält. Jag har några favoriter - får nu se om svenska folket har samma åsikt som jag?

Passa på att rösta på din favorit!

2 kommentarer:

  1. Märkligt fenomen. Vad vill det här priset egentligen, mer än att boosta försäljningen för ett antal redan hypade och storsäljande titlar? Att en bokklubb står bakom priset säger väl det mesta, egentligen. Kvalitet verkar inte vara ett kriterium: det finns inte en enda titel från något av de små kvalitetsförlagen. Och naturligvis inte en författare utanför Västeuropa och den anglosaxiska västvärlden (USA/Australien). Suck och åter suck. Vad är det för rimlighet i att välja "årets bästa bok" bland det här urvattnade jollret?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Naturligtvis är det ett urval från bästsäljarlistan som man röstar på. Det är ju Månadens bok som arrangerar. Allt som gör att många pratar om böcker tycker jag är positivt.

      Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!