tisdag 16 augusti 2016

veckans utmaning är dansk

Jag ska försöka hålla mig från att bomba er här med inlägg kopplade till Kulturkollo men idag så måste jag hänga på veckans utmaning.

Min bästa danska författare/bok:
Jag har många danska författare på min favoritlista och en är förstås Hanne Vibeke Holst. Jag gillar allt hon skrivit och jag gillar att lyssna på henne. Intelligent och välformulerad kvinna! Förlåtelsen är en ev alla hennes romaner som jag tokgillat. 

Min bästa danska film: Jag är så dålig på film. Men en dansk film som jag blev berörd av var Bröder av Susanne Bier. 

Min bästa danska TV-serie: Jag får vara så tråkig att jag säger Brottet. TV-serien som gjorde den stickade tröjan från färöarna superpopulär. Fantastiskt bra skådespelare och spännande ända in i kaklet. 

Mitt bästa danska kulturtips: Ni kan säkert gissa. Det moderna museet Louisiana är mitt självklara val. I helgen är det litteraturfestival (som jag älskar) men glöm inte konsten. samtidskonst och en skulpturpark som är fantastiskt fin, själva byggnaden är också fantastiskt fin. Inne i museet kan man också njuta av dansk design i möbler och belysning och helheten är sinnebilden av skandinavisk form. Älskar't!

8 kommentarer:

 1. Jamen att jag inte tänkte på Holst!
  Brottet såg vi. Alla säsonger.

  SvaraRadera
 2. Brottet ja, en riktigt bra serie den med.

  SvaraRadera
 3. Louisiana har jag varit på en gång, men det var väldigt många år sedan och jag minns faktiskt inte så mycket av det besöket.

  SvaraRadera
 4. Susanne Bier, henne förknippar jag med kvalitetsfilmer. "Hämnden" var alldeles fantastisk och Bröllop i Italien en riktigt bra feelgood-film. Så olika, men så bra. Fascinerande att samma person kan stå bakom två så olika filmer, jag var tvungen att googla för att dubbelkolla att jag minns rätt men det är verkligen Susanne Bier som regisserat båda filmerna.

  SvaraRadera
 5. Brottet är jättebra, hamnade också på min bästa lista! :) Holst har jag inte läst något av ännu.

  SvaraRadera
 6. Louisiana, ja! Jag måste se till att ta mig dit, kanske till våren :-)

  SvaraRadera
 7. Hanna Vibeke Holst har jag ännu inte läst något av.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!