torsdag 8 februari 2018

Å nej! Vad ska jag nu göra sista helgen i oktober?


Jag nås av beskedet att Stockholm Literature som varit min ljuspunkt i oktobermörkret de senaste fem åren har beslutat att ta en paus. Det är en unik mötesplats för författare, konstnärer och publik som nu har svårt att hitta finansiärer. Med imponerande bredd av internationella gäster och spännande möten i samtal som får ta tid är festivalen unik i sitt slag i Sverige och jag kommer att sakna den. Bilden ovan är från ett av årets finaste samtal - det mellan Petina Gappah och Jason Diakté. Sån tur att alla samtalen filmades och kan ses på UR- Play för det här vill ni inte missa. Missa inte heller att läsa En droppe midnatt och Memorys bok som båda hamnade på min topplista 2017. Jag måste sedan också erkänna att jag valde fotot också för att det var det enda i år där Yukiko Duke var med, hon och flera andra litteraturälskare har jobbat så hårt för att få till fina festivaler genom åren och det måste vara en tung dag för dem idag. Ni har väl förresten inte missat Yukikos bokkanal på Youtube? Den är grymt bra och varenda bok som hon tipsar om blir man sugen på! 

Jag kan inte annat säga än Å nej! Vad ska jag (och Linda min ständiga litteratur-vapendragare) nu göra sista helgen i oktober? 

2 kommentarer:

  1. Vi får hitta på något bokaktigt.

    SvaraRadera
  2. Litteraturhistoria, Musikens Hus, lokala biblioteken besöks av fantastiska författare, i Göteborg behöver man aldrig ha tråkigt.

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!