onsdag 7 februari 2018

grattis Ingrid Maria Linnea!

Idag tänker jag lite extra på min mormor som skulle fyllt 100 år idag. Här sitter hon med sina föräldrar Alma och Oscar och året är nog just 1918. Bilden är tagen på ateljé i Skara där Ingrids farmor bodde och Ingrid var äldsta syster i en stor barnaskara om tolv. Något som märktes hela hennes liv, hon hade stor omsorg om alla och särskilt klappade hennes hjärta för barnen. Idag tänder jag ljusen i ljusstakarna jag fått av henne och sätter en bukett tulpaner på en av hennes vackra virkade dukar. Kalas med kaffetår i koppen (inte kokkaffe för där går gränsen) och minst sju sorter, eller jag nöjer mig med en riktigt god småkaka eller skorpa till doppa. Så vill jag minnas min mormor och så vill jag minnas köksbordet vid fönstret där det alltid fanns plats för alla som hade vägarna förbi. 


2 kommentarer:

  1. Vad fint, Anna! Och vilken vacker mamma din mormor hade - men är hon inte väldigt ung? Ser ut som rena flickebarnet själv. Tänk om någon hade sagt till henne när hon poserade med sitt första lilla barn att hon skulle få ELVA till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon var dryga 20 så inte så ung, men vacker! Jag har skrivit om Alma här på bloggen tidigare - jag ska länka. Min lilla mormor är också söt :-)

      Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!