torsdag 4 juni 2015

Anna och den franska kyssen - fint fluff!

Anna och den franska kyssen - tre texter om unga flickor på internatskola på en och samma vecka. Har hon gått helt bonkers den där Anna?

Svaret är väl att behovet av fluff i en osedvanligt kall och regnig stressmaj var stort. Jag lyssnade därför på den bedårande godisbiten som Stephanie Perkins har skrivit. Paris, ung kärlek med förhinder och en ganska försiktig frigörelse från det som är känt och bekant. I skolan talar vi ofta om att vi ska förbereda och träna eleverna på att våga ta sig an genomtänkta utmaningar. Våga pröva nytt - vem vet vad som finns bakom hörnet?

I det här fallet så är det Anna från Atlanta som skickas iväg av sin pappa på internatskola i Paris. Hon vet ju redan att hon vill bli filmkritiker, hon har en kille som hon strulat med och ett extrajobb på biografen. Sista året i highschool ska tillbringas tillsammans med helt okända kamrater i en helt okänd stad. Hon har verkligen inte lust. Läskigt eller helt fantastiskt? Det här bok som fullkomligt tar läsaren med storm. Plötsligt är man 18 igen och känslorna svallar, förvirringen inför vuxenlivet både skrämmer och lockar!

Den som lockade mig att läsa var Carolina. Rekommenderas till alla i alla åldrar som vill läsa en rosa-fluffig sockerbit som utspelar sig i den romantiskaste staden av dem alla.

2 kommentarer:

  1. Rosa-fluffig och så unga ameriskanska i Paris på det. Det här låter som urtypen av ungdomsbok jag inte klarar av. Tack för varningen! :)

    SvaraRadera
  2. Jag gillar när Anna goes fluff!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!