torsdag 13 augusti 2015

dominodöden - mord i sjukhusmiljö

Dominodöden är del två i serien om överläkaren Nathalie Svensson, psykiatriker och medlem i rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp. Hon blir inkallad till ett fall i Sundsvall där en läkare blivit kidnappad, samtidigt hittas ytterligare en läkare mördad. På brottsplatserna ligger dominobrickor. En av de som sist talat med den spårlöst försvunne läkaren är Nathalie syster Estelle och frågan är om Nathalie verkligen ska ta sig an ett fall där systern är inblandad?

Häpp. Där kommer min invändning till den här serien, i förra delen var det pappan som var en av de misstänkta, i den här delen är systern och det sänker intresset för mig. Jag är faktiskt lite trött på just det familjemedlemsdraget, det är liksom spelat ett par omgångar för mycket. Annars så tyckte jag att det var en spännande och medryckande deckare. Lättlyssnad och lagom lång, lite småklurig med en förövare som skickar kodade meddelanden och lagom våldsam för mig.

Extra bonus med Moströms böcker är att han kan det där med cliff-hangers. Varje kapitel slutar med en och sedan planterar han en rejäl cliff-hanger mot slutet av den här boken. Då får man nosa på nästa fall för Nathalie Svensson. Klart att jag måste läsa vidare ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!