måndag 3 augusti 2015

sista brevet från din älskade

Just nu läser jag ett gäng recensionsexemplar och jag skriver således texter inför framtiden. Under tiden lyssnar jag på lättsamma ljudböcker och senast var det Jojo Moyes Sista brevet från din älskade. Det är en romantisk historia med två olika tidsplan. I nutid arbetar Ellie på en tidning och en dag blir hon nedskickad i arkivet för att gräva fram några bra tillbakablickar inför tidningens jubileum. Där finner hon ett antal brev som hon blir fascinerad av - de är brev mellan två älskande och hon bestämmer sig för att försöka pussla ihop berättelsen som verkar vara från 1960.

Varvat med nutid så besöker vi 60-talet. Jennifer Sterling vaknar upp efter en allvarlig bilolycka, hon minns inte vad som hänt och de enda ledtrådarna hon har är en hög med kärleksbrev. Hon förstår att de inte är från hennes man, industrimagnaten, de är undertecknade B och beskriver en passion som hon aldrig känt tillsammans med sin man. Hon har det perfekta livet med en välbärgad man, hon är vacker och behöver inte göra annat än att behaga sin man, men hon har ingen kärlek i sitt liv. Någonstans vet hon om att något hänt henne innan olyckan, nu gäller det att försöka komma fram till vad.

Det här är en ganska typisk lättsam brittisk roman som man snabbt placerar i facket feelgood. Den är skriven för att underhålla, där finns en intressant skildring av den unga överklassfrun som är fången i sitt äktenskap, en dos romantik, en annan dos sex och lite lagom med förvecklingar. Ingen av Moyes bästa men heller inte bortkastad tid.

4 kommentarer:

 1. Läste den precis med, ska skriva om den sedan, men absolut inte hennes bästa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var OK men inte ngt extra tycker jag.

   Radera
 2. Gillade den ändå väldigt mycket. Kanske extra för att lättsmälta passade mitt sinne just då ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jomen så är det. Man upplever böcker väldigt olika beroende på vilket humör man är på, hur stressad man är osv. Jag ogillade inte men var inte heller såld på den.

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!