torsdag 30 juni 2011

hur funkade det där med e-bok?

Första titeln lånad och utläst som e-bok var Kristina Ohlssons Änglavakter. Tankar om boken sparar jag till en annan dag men några snabba om e-bok kommer här:

+ smidigt att kunna låna varhelst man är, satt i sommarstugan med ett mobilt bredband utan särdeles sprutt och laddade ned både program och bok helt utan problem
+ läste på en vanlig liten bärbar dator och det funkade helt ok, snyggt att man kunde välja storlek på text och bokmärkesfunktionen där man kan skriva till egna kommentarer är praktisk
+ gratis
+ utbudet av böcker är stort och ingen väntetid

- begränsat till 3 böcker per vecka
- bökigare att läsa på datorn, den är svårare att hålla i än en bok och jag saknade bläddrandet (padda skulle kunna lösa just det eller läsplatta ;-))

Absolut var detta en lyckad premiär, ett helt osannolikt enkelt och smidigt sätt att skaffa hem gratis läsning på. Ljudböcker är ju inte riktigt min grej men kanske är det ändå spännande att pröva? Min nästa utmaning till mig själv blir att pröva på att låna till androiden - får vänta till en regnig dag med att pula med det. Nu är det ut i solen!

12 kommentarer:

 1. Kul att fler och fler provar på att läsa e-böcker. Jag har en läsplatta som används bara till e-böcker och har svårt att tänka mig att försöka sitta och läsa på datorn. Helnöjd måste jag säga. För mig i italien är det ju toppen att snabbt få tag i svensk litteratur. Mitt bibl begränsar däremot lånen till bara 2 i veckan och det är för lite, men det går ju bra att växla till pappersböcker emellanåt :)

  SvaraRadera
 2. Grymt bra att kunna låna böcker var som. Jag är nyfiken på det där man läsplatta, vad har du för sort? Är du nöjd?

  SvaraRadera
 3. Rena läsplattor är ju väldigt små och smidiga, men jag är nöjd med min iPad också. Vet inte om jag hade orkat läsa på en dator dock. Snart klar med e-bok två, en fin karamell som jag sugit länge på.

  SvaraRadera
 4. Har också lånat bok nr 2, Annika Thors Om inte nu så när. Läser på på datorn men det är inte optimalt. Helt klart. (Med hälsning till hemelektronikköparen i Gbg)

  SvaraRadera
 5. Vad roligt att du gillar e-böcker :) Jag läser på min ipod touch vilket fungerar alldeles utmärkt faktiskt. Texten är lagom, man får bara bläddra lite oftare. Har du en android i liknande storlek tror jag lätt att du kommer bli nöjd att läsa på telefonen.

  SvaraRadera
 6. Nu har jag blivit sugen på en läsplatta iallafall så det kan bli en så'n kanske. Maken får sätta sig in i de tekniska delarna, men ska i allafall ladda ned till androiden för att pröva. Kul att pröva nytt!

  SvaraRadera
 7. nej läsa på dator är ingen hit. Jag har testat att läsa på iPhone och iPad men gillar det inte alls. Tacka vet jag min lätta och smidiga Kindle!

  SvaraRadera
 8. iRiver lutar det mot. Får se om affären har någon hemma idag och att jag får allt att funka. Vi får se...

  SvaraRadera
 9. Jag har en BeBook. Tror inte den finns i Sv men kan beställas direkt från företaget. Jag är nöjd - ville ha en enkel utan uppkoppling eller andra finesser. Har för mig iRiver är ganska lik faktiskt, den var ett av mina alternativ oxå.

  SvaraRadera
 10. Jag följer intresserat vad ni skriver och tycker. Jag är inte riktigt framme vid e-bok ännu, men jag närmar mig. Kanske julklappsönskan...

  SvaraRadera
 11. Har nu installerat mig på en iRiver, testar några dagar och återkommer!

  SvaraRadera
 12. Oj! Vad snabb i svängarna du är. Härligt :) Hoppas du blir nöjd nu också.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!