lördag 4 juni 2011

vi som hade alla rätt

och ändå inte var tillräckligt bra. Så kan Kristina Thulin och Jenny Östergrens chick-lit som utspelar sig i mediabranchen sammanfattas. De har skrivit en rapp och bitande satir över ungdomskulten i mediabranschen,  hur medelklassens karriär och pengar inte berikar deras liv utan bara gör valen i livet allt färre. För att passa in så krävs det perfektion och erfarenhet i arbetslivet, snygg ungdomlig kropp, socialt umgänge, ett vackert stylat hem, segling, skidor, golf och att hämta innan fyra på dagis. Vem klarar av det i längden? Det undrar Cissi, programledare på God kväll och avundas sin vän Minna som valde en annan väg då i ungdomen. Tiden tillsammans på journalisthögskolan i Göteborg känns som mycket länge sedan och ytan tar upp mer och mer av Cissis tid. Hur blev det med sanningen då?

Vi som hade alla rätt är en riktigt härlig samtidsskildring som jag tror att många kan känna igen sig i, förutom att jag tycker mig känna igen ett antal mediakändisar i boken. Lite kittlande skvaller är inte att förringa och man kan inte låta bli att undra hur den snygge ministern, som inte längre är minister, egentligen lever sitt liv IRL. Tacket i slutet av boken minskar ju inte intresset precis... Men om jag nu ska tycka något om själva boken så vill jag säga att det var riktigt underhållande; relationer, medier, politik och känslan av att aldrig räcka till i en skön mix. Hoppas det här författarparet återkommer, jag kommer att läsa.

Än en gång, så bra det är med bokbyten. Den här boken hade jag inte köpt själv, vilken tur att jag bytte till mig den. Tack bokpratskompis!

1 kommentar:

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!