lördag 25 juni 2011

st djupsås

En gång i min ungdom dansade jag på Stora Djupsås dansbana på midsommardagens kväll. Förutom att vara en festplats så var det en stor herrgård med många torp under sig. I ett av de torpen bodde min mormors föräldrar med sina 12 barn. Här syns en del av personalen samlad framför stora huset, året är ca 1917 och det är i Almas och Karl-Oskars ungdoms dagar. Ganska längst till vänster på fotot kan man se dem när de var fästfolk. 

3 kommentarer:

  1. Fin LO. Var liggr Stora Djupsås?

    SvaraRadera
  2. Det ligger i kanten på varaslätten, mellan Fåglum och Nossebro ungefär. Jag har mina rötter i de trakterna på båda sidor.

    SvaraRadera
  3. Hej! Min mormor var född på Stor Djupsås, så kanske var hon där samtidigt med dina släktingar! Fast hon var liten då de på bilden var vuxna, hon föddes 1923. Hon berättade ibland om en torparfamilj med tolv barn. Hon brukade leka med några av dem. Kanske var det din familj? Jag kan minnas fel, men jag tror att den familjen bodde i ett av de friliggande husen tvärs över gårdsplanen från stora huset. Hälsningar Lovisa Tengelin. (l.tengelin@hotmail.com)

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!