torsdag 31 januari 2013

Sophie Elkans noveller i min hand


Jag har ett litet novellprojekt på gång här på bloggen och då är det givet att i min läsning för Göteborg Läser så ska Sophie Elkans novellsamlingar med på ett hörn. Liten januarilycka är de fina böckerna som nu ligger på mitt bord! Återkommer under våren med tankar om dem och förstås om John Hall  som är vår huvudbok. Välkommen att läsa med oss!
- en novellvåg i bokbloggarhavet - 

4 kommentarer:

 1. Sophie Elkan är en författare jag hört om här och där men aldrig läst. Ska bli kul att höra vad du tyckte!

  Och apropå noveller, tänkte höra om du vill tipsa mig om någon bra novellsamling som jag skulle kunna gilla? Jag läser sällan noveller men har lite fastnat för att göra det nu när jag har ganka kaotiska pluggtider emellanåt. Det är så himla bra att ta upp och bara läsa en novell i taget! Men jag är väldigt dålig på noveller och vilka författare som är bra. Jag tänker mig att du är bättre på det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ju inget vidare på de genrer som du ofta gillar men av de svenska novellförfattarna är Jonas Karlsson en favorit. Hans Spelreglerna är riktigt bra! Afrikanskt är Chimamanda Ngozie Adichie Det där som nästan kväver dig sååååå bra, Etgar Keret skriver om dagens Israel, Alice Munro kanadensiskt lågmält och favoriternas favorit: Törst av egyptiskan Nawal el Saadawi. Bubblor av Claire Castillon är en fransyska som jag gillar också. Lycka till med novelläsandet!

   Radera
  2. Jonas Karlsson och Alice Munro har jag hört en del om innan också, kommer nog läsa något av dem. Tack för tips! Någon särskild av Munro man borde börja med?

   Radera
  3. Jag har läst För mycket lycka och nära hem och båda var fina. Jag gillade nog nära hem lite bättre men det är säkert en smaksak.

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!