söndag 6 januari 2013

de blå skorna - en feelgoodare

Linda Olsson läser själv sin fina lilla novell De blå skorna och jag gillar hnnes röst, både den fysiska och den litterära. Hon har ett lite nedtonat,  mänskligt och varmt anslag, precis som i hennes fina romaner.

Det är en vattenskadad kartong innehållande ett par ljusblå mockapumps med slejf som är titelns ursprung men mest av allt är det här en liten fin berättelse om en far och hans dotter. Hur lite eller mycket man egentligen vet om varandra efter ett helt liv.  Att det utspelar sig i Paris syns redan på omslaget och jag tycker mycket om Olssons beskrivningar av miljöerna där.

Har man inte läst Linda Olsson tidigare passar den här novellen fint som ett smakprov på hennes författarskap, sedan tycker jag absolut att man ska läsa Sonat till Miriam, Nu vill jag sjunga dig milda sånger och Det goda inom dig också!

- en novellvåg i bokbloggarhavet - 

6 kommentarer:

 1. Det var en av mina absoluta favoriter bland de jag läste i julkalendern. Jag var på Akademibokhandeln och köpte ett gäng så jag har att ge bort när jag ska på middagar och dyl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra idé! Jag tycker mycket om hennes romaner.

   Radera
 2. Älskade "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" och det här omslaget var sjukt fint! Tack för tips om att hon även skriver noveller!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lyssnade på den via Storytel och det var en fin stund.

   Radera
 3. Skaffade Storytel härom dagen, så den får det bli.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Storytel har alla novellixerna. Praktiskt.

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!