måndag 27 februari 2012

holländska författare, någon?

Om någon vecka eller så åker jag på en liten tripp till Amsterdam, innan resan lär jag inte hinna läsa särdeles mycket men kanske någon titel. Egentligen har jag läst väldigt få: Anne Franks dagbok och Adrian van Dis Indiska sanddyner är faktiskt de enda som står i min hylla.Vad ska jag läsa? Tips någon? Mottages tacksamt.

15 kommentarer:

 1. Jag svarar med en länk http://hermiasay.blogspot.com/2010/03/snart-pa-vag-mot-amsterdam.html

  Amsterdam är fint - trevlig resa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Underbara tips där! tackar allra ödmjukast. Jag hoppas på lite vårlikt väder och en massa museer nästa helg! Kul med pannkakor, det måste jag tipsa dottern om...

   Radera
 2. Passionsfrukten av Karel Glastra van Loon läste jag för flera år sedan och tyckte mycket om. Finns kanske inte att köpa på internetbokhandlarna längre, men låna funkar ju också.

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Ja visst! Någon titel som du läst?

   Radera
 4. Har inget tips om böcker. Men ha det så trevligt!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det ska vi ha. Hoppas på vår...

   Radera
 5. Av t'Hart flera bra böcker, bäst Om så hela världen rasar fr 94. Krig/efterkrigstid, musik, ett mord... Den boken har ett samband med en annan av hans böcker, men vilken? Minns inte (har inte böckerna här). Kanske Sladdbarnet. Jag minns ngt om en apotekare, barnlöshet....
  Ofta finns den reformerta kyrkan med, tex i Psalmupproret fr 2008 (man blir osams om hur snabbt psalmerna skall sjungas). Kronvittnet fr 84 är riktigt bra också - och i viss mån kopplad till Solvisaren (03 tror jag),som inte alls är lika bra. Och jag gillar Draken, en fin far-son-historia. Pappan är gravgrävare (inte dödgrävare betonar han!), kopplad till en av stadens kyrkor.
  Varför inte testa Tessa de Loos Tvillingsystrarna: 2 äldre damer möts på ett spa, inser efter ett tag att - just det - de har mötts tidigare i livet! Sedan uppväxt i (Nazi-)Tyskland resp Holland, två olika liv, helt olika upplevelser av kriget etc. Riktigt bra. Även som film.
  Och Auster! I Att uppfinna ensamheten står han i Anne Franks bostad och gråter; om barnet som inte fick växa upp. Om rädslan för att förlora ett barn./Jan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina tips Jan! jag verkar ha missat ett riktigt fint författarskap i t'Hart. Tvillingsystrarna verkar också vara en bok just i min smak. Får bege mig ut på bokjakt, helst läser jag på läsplattan men de här lär jag få låna IRL ;-)

   Radera
 6. Ray Kluun: En sorts kärlek och Änklingen. Ha en trevlig resa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tips och hälsning. Ray Kluun har jag inte heller läst, jag ser att jag har ett läsprojekt framför mig!

   Radera
 7. Trevlig resa! Ja Ray Kluun är bra, en bok som framkallar många känslor och många tårar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, just nu behöver jag muntra böcker. Kanske ska jag vänta med Kluun då?

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!