torsdag 23 februari 2012

det finns annat än Ellos i Borås... Grattis Tomas!

Grattis till Tomas Bannerhed som hedersamt vunnit Borås Tidnings Debutantpris just idag. 100 000 kronor, en stor hög med ära och en fin motivering: För en roman som med tyngd och trovärdighet rör sig över gränsen mellan yttre och inre landskap och med sagoton och saklighet öppnar sig mot en nära historia där utvecklingens offer ännu är oräknade.

Nej, Tomas Bannerhed, den är inte för bonnig, den är underbar. Välförtjänt. Korparna är en läsupplevelse och även alla de som kläddes med jeans från Ellos eller Josefssons kan knåpa ihop en bok. Hoppas snart på nummer två.

7 kommentarer:

 1. :-) läser Korparna och gillar!

  SvaraRadera
 2. Kul! Vilket segertåg för författaren.. Jag var på den uppläsning som hölls i samband med det första priset. Mara Lee viskade fram sina dikter men Lotta Lotass vann med Kallkällan. Tror dock inte vinnaren tillkännagavs vid just det tillfället. Minns själva uppläsningen som en rätt liten tillställning, borde ha varit på högskolan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande, jag såg utdelningen streamad igår. Den var småputtrigt trevlig med ett avslappnat samtal mellan de nominerade.

   Radera
  2. Hur fick du förresten till den här varianten av kommentarer?

   Radera
  3. Jag gjorde ingenting, jag hade inställt att jag ville ha mina kommentarer som nedanstående inbäddat inlägg och en dag så blev det bara. Jag gillar svara funktionen.

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!