måndag 20 februari 2012

tematrio - boktips inför rean

Lyran tycker att vi ska tipsa varandra om tre bra böcker som kommer på rean och självklart hänger jag på. Nu ska jag ståndaktigt undvika att handla på rean själv men som den fresterska jag är så tipsar jag gärna alla andra om bra fynd.

När jag tittar tillbaka på härliga läsupplevelser så utmärker sig hösten 2010 och de tre titlar som jag valt finns alla som inbundna för en femtilapp eller så. Janet Frames postuma roman Mot ännu en sommar var en av 2010 års höjdarromaner för min del, jag möter den unga författarinnan som på besök hos goda vänner känner instängdheten i konventionen komma krypande. Jag berördes också mycket av  Min mamma av Tahar Ben Jelloun där han ömsint bekriver hur hans mamma alltmer försvinner in i glömskan. Nederland av Joseph O'Neill handlar om hur den lilla familjen påverkas av 9-11, hur människan kan gå vidare trots ofattbara händelser, till exempel med hjälp av cricket...

Tre mycket olika romaner som alla har det gemensamt att de är bra. Mycket bra till och med. Vill man läsa min tankar om böckerna så klicka bara på titeln :-)

Måhända kan jag fresta någon?

4 kommentarer:

 1. Jag tycker annars att det är ett mellanår på rean, inte mycket som lockar mig iår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bestämt mig för att det är ett mellanår eftersom mina hyllor är fulla av böcker redan. Jag hittade många romaner som jag läst och gillat och det var inte svårt att tipsa...

   Radera
 2. Absolut frestad! Extra plus för ett par vackra omslag :)
  Tyckte det fanns ovanligt mycket i år, kanske för att jag inte haft så hög lästakt de senaste åren och nu kommer många omskrivna böcker äntligen på rean.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu närmar det sig, dagen D! Hoppas du får en lyckad bokjakt!

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!