tisdag 21 februari 2012

såhär en vecka senare...

Det var på Valentinsdagen som jag än en gång blev påmind om en av mina hyllvärmare. Eli beskrev Den vidunderliga kärlekens historia av Carl-Johan Vallgren som äkta bokkärlek och då var jag bara tvungen.

En natt på ett horhus föds den svårt handikappade Hercule Barfuss, dövstum, dvärgväxt och med spaltgom samtidigt som den vackra lilla flickan Henriette Vogel. De växer upp tillsammans, förstår varandra, älskar varandra och när de av ödet separeras tillbringar Hercule många år med att leta efter sin kärlek. För det här är en kärleksroman, också.  En vidunderlig bok om en vidunderlig man som lever ett vindunderligt liv som jag skulle kunna läsa många gånger. Vackert språk, spännade idéer, 1800-talets Europa, vidskeplighet, religionskritik, tankeläsande och det är Hercule vi får följa på en vindlande resa som inte slutar förrän nästan 100 år senare.

Extra tack till Camilla som jag bytt till mig boken av i ett av bokcirklen utan namns pocketbyten. Jag förstår nu precis vad du menade när du sa att du köpt bytesboken på loppis eftersom du absolut inte villa byta bort ditt eget ex. Så bra är det här att det är en bok man vill äga. Äga och läsa igen och igen!

16 kommentarer:

 1. Åh vad glad jag blev att du gillade den :) Den är verkligen helt fantastisk! Håller med Camilla också, själv har jag faktiskt två ex. En fin inbunden och en pocket där jag vikt hundöron och strukit under citat för glatta livet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har verkligen peppat mig att läsa och det är jag glad för!

   Radera
 2. Vidunderligt hänförande, lärorik och tänkvärd. Jag skall plocka fram mitt exemplar och läsa om boken. Tack för påminnelsen.

  SvaraRadera
 3. Jag har den i två ex...läste den för länge sen och den är en del av mig. Hänförande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hänförande är ett bra ord som passar så bra. Andlös är ett annat!

   Radera
 4. Vad kul att du också gillade! Nu ser jag ännu mer fram emot att få läsa den - får bli nästa bok till rakning! :)

  SvaraRadera
 5. Den skulle jag kanske läsa. Trots att det inte är en barnbok.:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag absolut, långt från en barnbok. Mycket långt faktiskt men så värd. Där kommer du att hitta mycket att tjuva.

   Radera
 6. Den är bra. Kunzelmann och Kunzelmann når tyvärr inte samma höjder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade K&K också, det var mitt första bokinlägg någonsin...

   Radera
 7. Åh, den är verkligen vidunderligt bra! Så bra att jag skulle kunna tänka mig att läsa om den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan också tänka mig det, läsa om alltså.

   Radera
 8. Jag alskade den nar jag laste den och tnaker fortfarande pa den som en av mina basta lasupplevelser. Men, jag ahr faktiskt bara last den en enda gang, sa det borde definitivt vara dags for en omlasning nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så många böcker, så många bra böcker det finns!

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!