onsdag 9 januari 2013

ibland önskar jag att jag var stockholmare


Programmet för den internationella författarscenen ser så fint ut. Skulle så gärna vilja gå! Inte blir det bättre när jag läser Litteraturhuset i Oslos vårprogram. Om om hade varit och jag varit oslobo hade jag kunnat lyssna till Lars Saabye Christensen, Märta Tikkanen, Helle Helle och Merethe Lindström. Åja, vad är väl en bal på slottet?

Alldeles, alldeles underbar!

15 kommentarer:

 1. Ibland? Det är alltid en massa roliga litteraturevent i Tjockhult! Tur vi har bokmässan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, tur vi har bokmässan. Jag ska försöka inte vara allt för missunnsam men det kostar på. Kanske kan det bli en tågtur någon av tillfällena.

   Radera
  2. 17. 18. 19 april ska till Sthlm men det är en vecka för tidigt för Mabanckou :-(

   Radera
  3. Tänker du åka på fredagen? Dags att börja kolla biljetter snart kanske, eller när brukar de släppas? Skulle vara trevligt att åka tillsammans.

   Radera
  4. Jag ska åka upp onsdag morgon för jag ska prata på SETT mässan onsd tor, sen stannar jag i Sthlm fredag och chillar

   Radera
  5. Min padda lever ett eget liv när jag ska kommentera. Jag skulle fortsätta med att jag tar gärna följe hem på söndag på tåget. Jag tror att Anette också ska med. Vi får kolla på onsdag!

   Radera
 2. Så känner jag med ibland men då tar jag bilen, kör ut i skogen, sätter mig på en sten och läser. Alldeles själv, då går det snabbt över :} Tror inte jag skulle trivas i storstadsgröten. Däremot kan man ju alltid hälsa på när det vankas något gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo där har du rätt! Jag skulle inte heller vilja bo i huvudstaden. Det är lite för långt mellan Gbg och Sthlm för att åka för bara en författarafton. Tycker jag då, Närmare till Oslo då...

   Radera
 3. Jag är skåning i hjärtat men stockholmare likväl och äääääälskar storstan. Jag ska bo i lägenhet i alla mina dagar. Författarscenen så: Sofi Oksanen känner jag väl till, men de andra är mig obekanta. Några tips? Vem hade du velat se?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla utom E George. De kommer med nytt i vår och Taias roman som kom förra året var så fin.

   Radera
 4. Vi får dra till Stockholm någon gång med Bokbubblarna! Eller Oslo, där har jag inte varit på hundra år.

  SvaraRadera
 5. Men håll koll på Kulturhuset Play de lägger säkert upp en och annan författarträff där. Så kan ni samlas några stycken, duka upp lite gott att äta och ha er egen träff som vi i huvudstaden kan avundas :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så fiffig du är. Det får kollas!

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!