lördag 26 januari 2013

bli fadder idag!

Dagligen läser vi i tidningen om oron i Mali, det är ett av världens fattigaste länder som nu dessutom härjas av inbördeskrig. Världens politiker funderar på att hjälpa till, Frankrike har redan bestämt sig. Du kan göra en insats redan idag!


Text från Barnfondens hemsida:
På landsbygden i södra Mali ligger det nystartade fadderprojektet Yelen. Här bor 55 000 människor i 26 byar. Hälften av dem är barn.
Förutsättningarna för barnen i området är svåra. Många barn dör före fem års ålder i undernäring, malaria eller diarrésjukdomar på grund av att de druckit smutsigt vatten. De få skolor som finns är i mycket dåligt skick – och många barn får aldrig ens chansen att börja skolan. Detta gäller särskilt flickorna.
Som fadder till ett barn i Yelen hjälper du de här barnen till ett bättre liv och du följer utvecklingen i området från fadderprojektets start. Redan nu är Barnfonden i gång med att bygga en skola och två brunnar.
Barnfonden planerar nu fler insatser tillsammans med familjerna i byarna för att förbättra utbildningen och hälsosituationen. Det behövs skolor och utbildade lärare, brunnar med rent dricksvatten och kunskap bland familjerna om hur man undviker sjukdomar. För att familjerna ska få en ökad inkomst på sikt kommer också olika försörjningsprojekt att startas.
Listan på saker som behöver förbättras är lång. Drömmarna om framtiden är många. För att kunna uppfylla drömmarna behöver vi fler faddrar.
Bli fadder – hjälp ett barn att fortsätta drömma!

2 kommentarer:

  1. Så viktigt och bra att sprida i alla forum!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alla bäckar små - blir snart en stor å.

      Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!