torsdag 3 januari 2013

2013 - novellernas år?

Inspirerad av julkalendern hos Sincerely Johanna så har jag bestämt mig för att försöka läsa fler noveller under 2013. Jag har Tranans fina novellsamlingar från hela världen i min hand och dessutom Novellix - noveller att lyssna till hos Storytel. Nu ska jag också dammsuga utgivningen efter nyutkomna novellsamlingar att läsa under året. Har ni några tips så hör av er. Jag tror minsann att 2013 ska bli novellernas år!

Häng på vetja, dags för en novellvåg i bokbloggarhavet!

PS. Förra året blev det 24 inlägg om noveller - målet får bli att öka på det i år. Följ min strävan med hjälp av taggen noveller.

Jag har också, i diskussionen kring vad som räknas när man räknar böcker, bestämt mig för att räkna och bokföra 4 novellix som en bok.

- en novellvåg i bokbloggarhavet - 

18 kommentarer:

 1. En utmaning för mig! Jag är med. Jag är dålig på noveller trots att en fulländad novell slår det mesta vad gäller läsupplevelser. Har Alice Munroe, Annie Proulx och en indisk samling hemma som åtminstone ska ingå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Jag har också en Munroe här hemma. Den ska absolut också med!

   Radera
 2. Vill du ha tips på noveller så titta in här: http://jenny.jennytranslation.com/julkalender/

  Jag körde också en julkalender med noveller förra året. Många av dem är Novellix noveller men en del av dem är andra. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken fin idé. Jag kikar genast in.

   Radera
 3. Absolut jag är på. Testade några noveller på läsplattan under 2012 och vill läsa mer. Nu kan man ju lyssna på Novellixer på Spotify också. Nu kör vi!

  SvaraRadera
 4. Det kommer säkert bli en del noveller i år också, jag brukar ha minst en samling igång parallellt med annan läsning. För det mesta håller jag mig till skräcknoveller, men nu har jag bl.a. beställt Båten av Nam Le och Babian av Aidt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ååå, Babian har jag ju tänkt. Tack för det tipset! Båten har jag läst och gillat, Ru är också en novellsamling från Vietnam. Skräck blir det förstås inte för mig :-)

   Radera
 5. Båten av Nam Le står på min boktolva :) Och Ru har jag precis köpt, men fattade inte att det var en novellsamling... :)
  Har hört att Jonas Karlssons (skådisens) novellsamling ska vara bra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla Jonas Karlssons samlingar är riktigt bra. De finns som e-böcker på bibblan också :-)

   Radera
 6. Kul idé att bokföra 4 novellixböcker som 1 bok. Jag skrev upp de novellixnoveller som jag läste förra året men räknade dem aldrig. Ditt "räknesätt" verkar bra. Jag gillar noveller jättemycket, och kommer säkert att läsa en del under året. Jag gillade inte Jonas Karlssons novellsamling ( bara läst den senaste).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att 4 noveller kan motsvara en bok ungefär. Jag har inte räknat noveller innan, bara hela samlingar. Nu tycker jag att det blir lite missvisande i staistiken. Men nu blir jag nyfiken,förklara, vad gillade du inte med Jonas Karlsson?

   Radera
 7. Men åh så roligt Anna att du blev inspirerad av min julkalender. Det känns stort. Jag hänger på då noveller verkligen var roligt att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart jag blev peppad! Kul att du hänger på, jag ska försöka göra en tipssida asap.

   Radera
 8. Jag hoppas att alla år är novellens år! ;-) Det finns många bra förlag, och fler blir de, som satsar på novellutgivning. Jag bidrar mer än gärna med att göra 2013 till novellens år. Mina personliga favoriter är annars Etgar Keret, Jonas Karlsson, Inger Edelfeldt och Lina Wolff. http://cafedelanouvelle.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fina tips! Så härligt att du också gillar noveller. Jag lägger till dig på listan!

   Radera
 9. Mörkersdottir förlag ger ut massa nya noveller 2013. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Det ska jag kolla upp.

   Radera

Tack för att du lämnar en tanke om inlägget, det gör bloggen till en levande mötesplats!